De geschiedenis van ons huis Laatste update: 10/11/2003
Inleiding - Bouwjaar - Rondleiding - Bewoners - Bronnen

Oorspronkelijk startte de zoektocht naar de oorsprong van het huis vanuit het idee om de oorspronkelijke toestand te achterhalen. Gebleken is dat er geen sprake kan zijn van een oorspronkelijke toestand aangezien het huis en zijn omgeving continue aan veranderingen onderhevig is geweest. Vele van de bewoners hebben ieder hun stukje bijgedragen aan wat het nu is. Aangezien veel van de veranderingen niet in enige vorm zijn vastgelegd, is het erg moeilijk om een exacte datering van bepaalde feiten te kunnen doen. We zijn daarom maar een zoektocht maar gestart naar de bewoners van het huis, in de hoop dat we onderweg relevant feitenmateriaal tegenkwamen. Dit document geeft de resultaten van de speurtocht weer.

Hoewel alle aspecten natuurlijk interessant zijn, is het gedeelte over de bewoners toch het leukst gebleken. In sommige gevallen hebben ondanks het feit dat we eeuwen terug moesten, opmerkelijke details weten te vinden.

Het kaartje hierboven is een uitsnede van een kaartje van Kuyper, uit 1865. Klik hier om het hele kaartje te zien (227kB).